Δημήτριος Αλεξόπουλος

   Ο Δημήτριος Αλεξόπουλος, γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1981 στην Αθήνα, από πατέρα Ελλαδίτη και μητέρα Κύπρια, και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Κύπρο. Η αγάπη του για τα βιβλία και τη λογοτεχνία εκδηλώθηκε από την ηλικία των δώδεκα ετών, όταν άρχισε να γράφει το πρώτο του βιβλίο σε μια παλιά γραφομηχανή του παππού του. Έγραφε καθαρά για προσωπική ευχαρίστηση, ικανοποιώντας το μεγάλο του πάθος για τη συγγραφή.
   Σπούδασε οδοντοτεχνίτης στην Αθήνα και ασχολήθηκε αρκετά χρόνια με τη σπουδή του, σε οδοντοτεχνικό εργαστήριο που διατηρούσε ο πατέρας του. Έπειτα, το ενδιαφέρον του άρχισε να στρέφεται στην τέχνη της πώλησης και ακολούθησε την επιτυχημένη του πορεία στον τομέα των κτηματομεσιτικών υπηρεσιών, σε Ελλάδα και Κύπρο.
   Ο Δημήτριος δεν σταμάτησε ποτέ να γράφει, αφού το "μικρόβιο" της συγγραφής ολοένα και τον έτρωγε. Το 2013 αποφάσισε να δημοσιεύσει το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Το Πορτρέτο της Εύας», το οποίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2013 από τις εκδόσεις Πάργα και απέσπασε άριστες κριτικές σε Ελλάδα και Κύπρο.
 
   Η δεύτερή του συγγραφική προβολή έγινε με το ανέκδοτο φιλοσοφικό-κοινωνικό μυθιστόρημά του, με τίτλο "Ο Διάλογος του Μονολόγου" το οποίο βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών τον Φεβρουάριο του 2015, όπως και από ακόμα μία λογοτεχνική διαδικτυακή ομάδα. Το έργο του αυτό, είναι ο πρώτος τόμος μιας συλλογής λογοτεχνημάτων που ετοιμάζει ο συγγραφέας και πραγματεύεται τις  εσωτερικές συγκρούσεις και μια αστείρευτη μάχη με το "εγώ", μέσα από κοινωνικές διαφορές και φιλοσοφικές αναζητήσεις, με απροσδόκητη έκβαση.
   "Το Δωμάτιο 104" είναι το δεύτερο λογοτεχνικό μυθιστόρημα που εκδίδει. Μια ιστορία γεμάτη ανατροπές και με απροσδόκητο τέλος, που σίγουρα θα μαγέψει και θα προκαλέσει και πάλι τους αναγνώστες σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις, μέσα από το γνωστό πλέον ύφος γραφής του Δημήτρη Αλεξόπουλου.
   Έργα του διακρίθηκαν και δημοσιεύτηκαν σε βιβλία και ποιητικές συλλογές, Ενδεικτικά να αναφέρουμε την παγκόσμια διάκριση της ποιητικής του συλλογής «Βίος Βραχύς». Επίσης, ο Δημήτριος είναι αρθρογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά.
  

 

ΔΩΜΑΤΙΟ 104